19 жніўня 2023 года каледж прыняў удзел у конкурсе кандытарскага і кулінарнага мастацтва «Бацькаўшчына», які прайшоў у г. Свіслач у рамках каравай-фэста «Бацькава булка 2023». На пляцоўцы каледжа былі прадстаўлены вырабы у трох намінацыях.
Намінацыя «Лепшая кандытарская праца» прадстаўлена была двума экспазіцыямі.У цэнтры пляцоўкі беларуская сям’я. Твары членаў сям'і, Дзяржаўны герб Рэспублікі Беларусь, каравай зроблены з салёнага цеста. Дадзеная праца прадстаўляла самабытнасць беларускай сям'і, выхаванне ў сям'і духу патрыятызму, любові да Радзімы.
Другая праца - з пранічнага цеста, інгрэдыентамі якого паслужылі мука, масла сметанковае, мёд, цукар, яйка курынае, разрыхляльнік гідракарбанат натрыю, выраблены Дзяржаўны сцяг Рэспублікі Беларусь.
Дзяржаўныя знакі адыгрываюць важную ролю ў жыцці краіны. Яны ўяўляюць сабой сімвалічныя элементы, якія адлюстроўваюць ідэнтычнасць і культурны код нацыі, служаць сувязным звяном паміж дзяржавай і яе грамадзянамі, забяспечваючы пераемнасць і кансалідацыю.
У намінацыя «Лепшая страва беларускай кухні» - «Свініна, стомленая на сене з парасонамі кропу, з пюрэ з батата і карамелізаванай цыбулі са сметанковым соусам на падвэнджаным сметанковым алеі, гарніраваная мікрагрынам і дробкай з гарбузовых семак». Усе стравы мяшчан былі сытныя, адносна нескладаныя ў прыгатаванні (многія доўга таміліся ў печы), але заўсёды свежапрыгатаваныя. Ад сялянскай адрозніваліся большай вытанчанасцю, разнастайнасцю прадуктаў і спецый, у тым ліку экзатычных, і, часам, больш складанай тэхналогіяй прыгатавання.
Намінацыя «Лепшая сервіроўка стала» - «Абед на Яблычны Спас». На нашым стале прадстаўлена сервіроўка абедзеннага стала на хрысціянскае свята Яблычны Спас, дзе прадстаўлены стравы з яблыкаў: курыны суп з яблыкамі і гароднінай; смажаніна з курынай печанню, яблыкамі і перцам; яблычныя аладкі са смятанай; пірог з яблыкамі; яблыкі, запечаныя з тварагом і мёдам; яблычны сыр - ласунак, які рыхтуюць на свята і абавязкова пакідаюць на Каляды; узвар.
Земляробы ў жніўні атрымліваюць самыя значныя вынікі сваёй працы, бо імпрэза збору ўраджаю змянілася ў асвятленні ўсіх пладоў шматмесячнай працы - хлеба, гародніны, садавіны і першым чынам галоўнага прысмака - яблыка.
Пасля наведвання ўрачыстага богаслужэння і асвятлення пладоў новага ўраджаю, у знак падзякі Богу, гаспадар частаваў усіх блізкіх, хворых, жабракоў яблыкамі і стравамі з яблыкаў, а пасля сам з'ядаў асветлены яблык. У гэты дзень гаспадыня гатавала і падавала стравы толькі з яблыкаў.
Па выніках конкурса каледж атрымаў 2 месца у намінацыі «Лепшая сервіроўка стала», аўтар Шчука Вольга Віктарауна. Віншуем з узнагародай і дзякуем усім удзельнікам конкурса.